Programma 2017

Na een opnieuw succesvolle 2016 campagne op naar 2017 met opnieuw de klemtoon op een talrijke aanwezigheid van de Bikeaid.be ploegen op de 1000km die dit jaar zal plaats vinden op het Hemelvaartweekend van 25 t/m 28 mei. Ook dit jaar willen wij de goede trend van de laatste jaren verder zetten door een record deelname aan deze grote actie.

5 juni 2016 heeft de 2de editie van de "Luc Schrauwen Memorial" plaats gevonden, een wandel- fietshappening voor jong en oud. Het goede weer was opnieuw van de partij waardoor succes was verzekerd met een onwaarschijnlijk opbrengst van €40.000 waarvan €20.000 rechtstreeks aan Coda wordt geschonken voor paliatieve zorg en €20.000 langs Bikeaid.be naar KOTK voor een deelname van 4 Bikeaid.be-Schrauwen ploegen aan de 1000km. 

3 december 2016 de 6de editie van de "Bikeaid.be Winter BBQ" georganiseerd door de vrienden van de Brandweer Schoten. Plaats van het gebeuren: de chalet van WTC Schoten. Opnieuw een geslaagde editie met meer dan 130 ingeschrevenen. Bij buitentemperaturen onder nul was de sfeer eens te meer hartverwarmend. Opbrengst om en bij de € 5000.

27 januari 2017 "een winterwandeling" 
We waren deze winter reeds aan de 3e editie toe van onze winterwandeling. Het was dit jaar prachtig winterwandelweer, en de afstand van ongeveer 6 km werd onderweg even onderbroken met een gezellig glühweinstandje, waar ook warme chocomelk aangeboden werd. Nakaarten en een pintje pakken konden we in een gezellig ingericht wandelcafé op het GIB zelf.

Met 10 deelnemende fietsers van onze school, het GIB, willen we voor een groot aandeel zorgen in het budget, om onze 3 gemeentelijke ploegen, bestaande uit GIB, politie, brandweer, OCMW en Brasschaats gemeentepersoneel, te kunnen laten starten in de 8e 1000 km van Kom OP.

Om het gezellig te kunnen houden tijdens en na de wandeling, wordt er op een goede 150 deelnemers gemikt, die voor zo’n 2000 euro aan inkomsten zouden kunnen zorgen.

Deze cijfers hebben we niet gehaald, maar toch bijna. Met 125 wandelaars konden we met het gezellig café achteraf erbij 1700 euro bijeenbrengen.

We hadden op iets meer gehoopt, maar aan de reacties van de deelnemers konden we toch opmaken dat iedereen het gezellig vond en volgend jaar opnieuw van de partij zal zijn.

Indien we meer volk zullen aanspreken volgende editie, zal de opkomst en de winst groter moeten worden. Ons evenement moet nog groeien, maar we zijn op de goede weg.

Onze volgende winterwandeling zal ergens vooraan februari 2018 georganiseerd worden.

Iedereen is dan welkom, we houden jullie op de hoogte.


Bikeaid - Bras-schatertheater   “Kom op tegen Kanker”     

Het goede doel dat we met onze optredens willen steunen laat niemand onverschillig.

Brasschater theater 2017.jpg

Iedereen weet dat de meeste van ons ook fervente wielertoeristen zijn en we zijn er dit jaar weer in geslaagd om de nodige fondsen te vergaren om deel te nemen aan de 1000km van Kom op tegen Kanker.

Dit jaar zelfs met 2 ploegen.

Dit wil zeggen 10000 euro die rechtstreeks naar de Vlaamse liga voor Kom op tegen Kanker gaan.

Wij danken iedereen, U bent voor ons als voor ons goede doel een geweldige steun!

19 februari 2017 het "Pannenkoekenfestijn" van WTC Sintemettes


Op 19 februari 2017 zorgde WTC Sintemettes uit Sint-Martens-Lennik voor een zoveelste geslaagde editie van hun jaarlijkse pannenkoekenbak. Een kern en vrijwilligers van ongeveer om en bij de 30 personen hadden het volledige weekend  gereserveerd om alle krachten te bundelen met het oog op een super opbrengst. Deze zou goed moeten zijn voor twee teams te kunnen afvaardigen tijdens de komende 1000 km van kotk, verreden tijdens het komende hemelvaart weekend.  Met de voorverkoop werd opnieuw een record gevestigd met maar liefst 5800 pannenkoeken voorgebakken en verkocht bestellingen .  
pannenkoeken bakploeg WTC Sintemettes.jpg

Eventjes werd er lichtjes gevreesd aan dit succes  gezien Sintemettes dit jaar diende uit te wijken naar een andere zaal .De vertrouwde sporthal was toe aan renovatie. Uiteindelijk bleek de nieuwe zaal een voltreffer, net als de hele activiteit overigens.
pannenkoeken feestzaal WTC Sintemettes.jpg

Op zondag werden de vuren aangestoken vanaf  9 uur in de ochtend.

Pannenkoeken met suiker, confituur, ijs,… met daarbij een lekkere koffie of trappist lokte veel volk op deze frisse winterse zondagnamiddag om te smullen, wat bij te praten en samen de bikeaid.be activiteitenkalender te overlopen voor de komende maanden. Tien op tien dus voor sfeer en gezelligheid, en met Westmalle trippel als uitstekend bindmiddel.  

Zoals elk jaar opnieuw liet de grote invasie op zich wachten tot net voor het spreekwoordelijk vieruurtje. Een stelselmatige drukke maar aangename periode loodste Sintemettes vervolgens doorheen de namiddag tot wanneer alle pannenkoeken, +/- 6600 stuks, de deur uitgingen net voor sluitingstijd.

De editie bleek opnieuw geslaagd en samen met de verkoop van de bikeaid merchandising (badhanddoeken, drinkbidons,…) en de opbrengst uit de geveilde truitjesverkoop van bekende wielrenners kon WTC Sintemettes met hun jaarlijkse pannenkoekenbak voor de vijfde maal op rij een verbeterd opbrengstcijfer voorleggen. We zullen ze dan ook met enige fierheid terug zien aan de start van de komende 1000 km.

                          

Bikeaid.be Teams 1000km KOTK 2018

Bikeaid.be (10 ploegen)
Bikeaid.be - Brasschaat 2930 (3 ploegen)
Bikeaid.be - Brandweer Schoten (1 ploeg)

 

  Appelmans.jpgSchrauwen_ZWART.png 
 HIAB_RGB_HORI_POS_BLACK_FRAME_BIG.PNG  
logo_expertum.png

Gebruikerslogin