Historiek

2017

Na een opnieuw succesvolle 2016 campagne op naar 2017 met opnieuw de klemtoon op een talrijke aanwezigheid van de Bikeaid.be ploegen op de 1000km die dit jaar zal plaats vinden op het Hemelvaartweekend van 25 t/m 28 mei. Ook dit jaar willen wij de goede trend van de laatste jaren verder zetten door een record deelname aan deze grote actie.

5 juni 2016 heeft de 2de editie van de "LUC SCHRAUWEN MEMORIAL" plaats gevonden, een wandel- fietshappening voor jong en oud. Het goede weer was opnieuw van de partij waardoor succes was verzekerd met een onwaarschijnlijk opbrengst van €40.000 waarvan €20.000 rechtstreeks aan Coda wordt geschonken voor paliatieve zorg en €20.000 langs Bikeaid.be naar KOTK voor een deelname van 4 Bikeaid.be-Schrauwen ploegen aan de 1000km. 

3 december 2016 de 6de editie van de "BIKEAID.BE WINTER BBQ" georganiseerd door de vrienden van de Brandweer Schoten. Plaats van het gebeuren: de chalet van WTC Schoten. Opnieuw een geslaagde editie met meer dan 130 ingeschrevenen. Bij buitentemperaturen onder nul was de sfeer eens te meer hartverwarmend. Opbrengst om en bij de € 5000.

27 januari 2017 "EEN WINTERWANDELING" 
We waren deze winter reeds aan de 3e editie toe van onze winterwandeling. Het was dit jaar prachtig winterwandelweer, en de afstand van ongeveer 6 km werd onderweg even onderbroken met een gezellig glühweinstandje, waar ook warme chocomelk aangeboden werd. Nakaarten en een pintje pakken konden we in een gezellig ingericht wandelcafé op het GIB zelf.

Met 10 deelnemende fietsers van onze school, het GIB, willen we voor een groot aandeel zorgen in het budget, om onze 3 gemeentelijke ploegen, bestaande uit GIB, politie, brandweer, OCMW en Brasschaats gemeentepersoneel, te kunnen laten starten in de 8e1000 km van Kom OP.

Om het gezellig te kunnen houden tijdens en na de wandeling, wordt er op een goede 150 deelnemers gemikt, die voor zo’n 2000 euro aan inkomsten zouden kunnen zorgen.

Deze cijfers hebben we niet gehaald, maar toch bijna. Met 125 wandelaars konden we met het gezellig café achteraf erbij 1700 euro bijeenbrengen.

We hadden op iets meer gehoopt, maar aan de reacties van de deelnemers konden we toch opmaken dat iedereen het gezellig vond en volgend jaar opnieuw van de partij zal zijn.

Indien we meer volk zullen aanspreken volgende editie, zal de opkomst en de winst groter moeten worden. Ons evenement moet nog groeien, maar we zijn op de goede weg.

Onze volgende winterwandeling zal ergens vooraan februari 2018 georganiseerd worden.

Iedereen is dan welkom, we houden jullie op de hoogte.


BIKEAID - BRAS-SCHATERTHEATER   “Kom op tegen Kanker”     

Het goede doel dat we met onze optredens willen steunen laat niemand onverschillig.

Brasschater theater 2017.jpg

Iedereen weet dat de meeste van ons ook fervente wielertoeristen zijn en we zijn er dit jaar weer in geslaagd om de nodige fondsen te vergaren om deel te nemen aan de 1000km van Kom op tegen Kanker.

Dit jaar zelfs met 2 ploegen.

Dit wil zeggen 10000 euro die rechtstreeks naar de Vlaamse liga voor Kom op tegen Kanker gaan.

Wij danken iedereen, U bent voor ons als voor ons goede doel een geweldige steun!

19 februari 2017 het "PANNENKOEKENFESTIJN" van WTC SintemettesOp 19 februari 2017 zorgde WTC Sintemettes uit Sint-Martens-Lennik voor een zoveelste geslaagde editie van hun jaarlijkse pannenkoekenbak. Een kern en vrijwilligers van ongeveer om en bij de 30 personen hadden het volledige weekend  gereserveerd om alle krachten te bundelen met het oog op een super opbrengst. Deze zou goed moeten zijn voor twee teams te kunnen afvaardigen tijdens de komende 1000 km van kotk, verreden tijdens het komende hemelvaart weekend.  Met de voorverkoop werd opnieuw een record gevestigd met maar liefst 5800 pannenkoeken voorgebakken en verkocht bestellingen .  
pannenkoeken bakploeg WTC Sintemettes.jpg

Eventjes werd er lichtjes gevreesd aan dit succes  gezien Sintemettes dit jaar diende uit te wijken naar een andere zaal .De vertrouwde sporthal was toe aan renovatie. Uiteindelijk bleek de nieuwe zaal een voltreffer, net als de hele activiteit overigens.
pannenkoeken feestzaal WTC Sintemettes.jpg

 

Op zondag werden de vuren aangestoken vanaf  9 uur in de ochtend.

Pannenkoeken met suiker, confituur, ijs,… met daarbij een lekkere koffie of trappist lokte veel volk op deze frisse winterse zondagnamiddag om te smullen, wat bij te praten en samen de bikeaid.be activiteitenkalender te overlopen voor de komende maanden. Tien op tien dus voor sfeer en gezelligheid, en met Westmalle trippel als uitstekend bindmiddel.  

Zoals elk jaar opnieuw liet de grote invasie op zich wachten tot net voor het spreekwoordelijk vieruurtje. Een stelselmatige drukke maar aangename periode loodste Sintemettes vervolgens doorheen de namiddag tot wanneer alle pannenkoeken, +/- 6600 stuks, de deur uitgingen net voor sluitingstijd.

De editie bleek opnieuw geslaagd en samen met de verkoop van de bikeaid merchandising (badhanddoeken, drinkbidons,…) en de opbrengst uit de geveilde truitjesverkoop van bekende wielrenners kon WTC Sintemettes met hun jaarlijkse pannenkoekenbak voor de vijfde maal op rij een verbeterd opbrengstcijfer voorleggen. We zullen ze dan ook met enige fierheid terug zien aan de start van de komende 1000 km.

2016

2016 is nog niet afgelopen maar toch zijn we reeds in vliegende vaart aan de 2017 campagne begonnen.
Maar eerst een korte samenvatting van wederom een schitterend 2016.

Er hebben dit jaar maar liefst 11 ploegen meegereden met de 1000km waaronder 3 solorijders. Voor de 2de maal op rij het record van deelnemende Bikeaid.be ploegen. Met brandweer van Schoten is er nieuwe Bikeaid.be ploeg bijgekomen en zodoende zet de groei van Bikeaid.be zich verder naar andere gebieden.
Ook dit jaar hebben wij getracht "de ziekte van Waldenström" , een uiterst zeldzame lymfeklierkanker, wat extra aandacht te geven met een radio interview om zo mogelijk onderzoek los te weken.
Zoals de voorbije jaren opnieuw aan lijst van acties om de nodige centen bij mekaar te krijgen zoals, om maar enkele op te noemen:
  - de 1ste editie van de Luc Schrauwen Memorial,
  - de 5de editie van de winter BBQ,
  - de 2 winter wandeling,
  - de 6de spaghetti dag van de gemeente Brasschaat,
  - het 6de pannenkoeken festijn van WTC Sintemettes,
  - de verkoop van oude kledij,
  - de zoveelste bonte avond van het Bras-schater theater,
  -  . . .
Met daarbij nog de sponsorgelden van vele sympathisanten en bedrijven goed voor een totaal van € 55.000.


2015

Na de 1000km van KOTK is het nieuwe campagnejaar 2016 voor Bikeaid.be reeds in vliegend vaart begonnen.
Maar eerst even terugblikken op opnieuw een schitterend 2015. Met maar liefst 10 ploegen was Bikeaid.be present op de 1000km van KOTK of m.a.w. het kankeronderzoek gesteund met een bijdrage van maar liefst €50.000.
Nog nooit waren wij zo talrijk aanwezig op deze actie. Enkel door de vele actie zoals winter BBQ, de bonte avond, het pannenkoekenfestijn,  de spaghettidag, verkoop 2de handskledij, . . . en de inzet van velen was zo iets mogelijk. 
2015 stond in het teken om de ziekte van Waldenström, een uiterst zeldzame ongeneeslijke kankervorm, wat meer in de schijnwerpers te zetten om zo te trachten onderzoek hiernaar wat te stimuleren. Met interviews op radio, op het 1000klm slotevenement, door gebruik te maken van sociale media, door acties met deze ziekte centraal, hebben wij hopelijk toch wat kunnen losweken.


2014

Ook dit jaar was Bikeaid.be met maar liefst 8 ploegen zéér zichtbaar aanwezig op de 5 jaar jubileum viering van de 1000km. Van de 527 deelnemende ploegen waren er slechts 17 die aan alle edities hebben deelgenomen waaronder ook Bikeaid.be en waarvoor deze trofee als erkenning.trofee.JPG
   
De Bikeaid.be bijdrage over deze 5 jaar periode was maar liefst € 250.000 wat enkel mogelijk is geweest dankzij de steun van velen. Een speciale dank voor de leden van de wielertoeristen clubs R.A.B.C. en WTC Sintemettes die het aanschrijven van sponsors en de organisatie van vele acties op zich nemen om dit mogelijk te maken. 

De totale opbrengst van  de 1000km editie van dit jaar was maar liefst  € 2.635.000 en over de 5 jaren is er € 8.830.000 bij mekaar gebracht. Een fenominaal bedrag dat integraal is gegaan naar onderzoek en voornamelijk naar patientgericht onderzoek dat de slaagkansen en de levenskwaliteiten van behandelingen moet verbeteren.

2013

Bikeaid.be mag opnieuw terugblikken op een mooi jaar, een jaar van vele succesvolle acties en met maar liefst 9 ploegen deelgenomen aan de 1000km van KOTK, een record. Over de 4 edities van deze actie brengt dit het totaal op maar liefst 30 deelnemende Bikeaid.be ploegen. Om fier op te zijn.
Bikeaid.be was in 2013 aan zijn 5de jaargang en in die periode is er meer dan € 200.000 kunnen overgedragen aan de kankerliga.
Wat het zo mooi maakt is het blijvend enthousiasme en de energie die de vele Bikeaid.be sympathisanten er blijven insteken om de vele acties tot een succes te maken ondanks de moeilijke tijden en ieders drukke agenda's. Een dikke proficiat.
Een klein overzichtje van de vele acties:
  
BRAS-SCHATERTHEATER MET "COMPLETE NONSENS"
Na vele avonden repeteren en onder de artistieke vleugels van schrijver, acteur, regisseur Nijsmans Leo hebben wij een fantastische Bonte Avond 3-daagse gehad. Dankzij de inzet van de ganse ploeg hebben een 500 tal mensen van een zorgeloze ontspannende avond kunnen genieten en is er maar liefst € 5000 bijgebracht voor de kankerliga.
° SCANCAR BIKEAID.BE ACTIE: Volvo Scancar heeft in het voorjaar een promotie actie gehouden waarbij voor iedere testrit met een Volvo een bijdrage naar KOTK is gegaan. Uiteindelijk is er  € 3500 overgedragen aan de kankerliga.
° OUD-IJZER ACTIE: een team van RABC heeft bij een grote oud ijzer inzamelactie € 3500 bijeen gekregen voor het kankeronderzoek.
° PANNEKOEKENBAK op 24/3/2013 van WTC Sintemettes. Een massale opkomst met een netto winst van maar liefst € 4365.
° OUDE KLEDIJ INZAMELACTIE van WTC Sintemettes die een opbrengst van € 500 heeft opgeleverd.
° SHAMPO-VERKOOP ACTIE die € 600 heeft binnegebracht.
° ALEX EN VRIENDEN KOMEN OP TEGEN KANKER: op 13 juli heeft Alex voor zijn 65ste verjaaardag 6,5u rondjes gedraaid in het Park van Brasschaat. Rond dit evenement was voor heel wat randanimatie gezorgd waarvan de inkomsten naar KOTK zijn gegaan. Netto opbrengst van maaar liefst € 2900.
° DE BIKEAID.BE SPONSORRIT , 3de editie, een ritje van 100km in de Kempen met een pastamaal bij aankomst heeft opnieuw van een mooie opkomst kunnen genieten.

2012

Ook in 2012 heeft Bikeaid.be opnieuw een gevuld programma om de Strijd Tegen Kanker aan te gaan en zal Bikeaid.be opnieuw prominent aanwezig zijn op de 1000km van KOTK.
Opnieuw een prachtorganisatie van deze fietsmaraton waar Bikeaid.be met maar liefst 8 ploegen vertegenwoordigd was. Nieuw dit jaar was de prijs voor de gemeente die de langste erehaag kon vormen bij de middagstops. Prijs die gewonnen werd door gewonnen werd door Brasschaat. De aadenmoedigingen en waardering die de fietsers hierbij kregen was enorm. Kippevel momenten waarbij emoties de vrije loop werden gelaten. Momenten om nooit te vergeten.
Hartelijk dank voor deze mooie happening en een dikke pluim op de hoed voor deze organisatie.
Zonder acties uiteraard geen centen en daarom dit klein overzichtje:

° Bikeaid.be Winter BBQ (eind 2011) met maar liefst 100 inschrijvingen. 
° De Dalton fuif: een pracht initiatief van enkel fietsvrienden.
° RABC dames team die bij hun jaarvergadering een spontane omhaling deden.
° Verkoop oud ijzer
° Verkoop lavendel zakjes: een bijzonder initiatief opgezet door de ouders en tante ter nagedachtenis van en als eerbetoon voor hun overleden dochter en nicht.

° Toneelvoorstelling " Yvonne": een toneelstuk over Yvonne Reynders (7-voudig werelkampioene) waarvan de opbrengst van de avant-premiere naar het goede doel ging.

° Bikeaid.be sponsorrit: een rit van 100km gevolgd door een spagheti maaltijd waarvoor de opbrengst naar Bikeaid.be is gegaan.

2011

Ook in 2011 zal Bikeaid.be weer prominent aanwezig zijn op verschillende fronten om zo opnieuw de nodige fondsen in te zamelen voor de Strijd Tegen Kanker. Ook dit jaar was het hoofddoel opnieuw talrijk aanwezig zijn op de 2de editie van 1000km van KOTK 
Liefst 5 Bikeaid.be ploegen hebben aan de 1000km van Kom Op Tegen Kanker deelgenomen waarvan 3 ploegen van de RABC wielertoeristenclub, 1 ploeg van de Gemeente Brasschaat en 1 ploeg uit Roosdaal. Opnieuw een prachtige ervaring om de gedrevenheid van deze vele fietsers van nabij te kunnen meemaken. Deze proef zal in 2012 zeker weer op het programma van Bikeaid.be staan.
Buiten de steun van de vele vrienden, clubgenoten en familie een kleine greep in de acties om de gevraagde fondsen in te zamelen:

° RABC spaghetti - avond:
° RABC kunsttentoonstelling: 10 jaar na de eerste succesvolle editie heeft
de RABC toeristenafdeling opnieuw een kunsttentoonstelling georganiseerd
waarop eigenwerken van de clubleden worden tentoongesteld.
° Bikeaid.be Pasta-Party in Gooik : Georganiseerd door de KOTK ploeg van
Roosdaal en het Bikeaid.be Adventure Team op 10 september.

° Bikeaid.be Adventure Team : Van geen kleintje vervaard, herinner de memorabele Tsjernobyl - Brussel rit, heeft het nieuwe Bikeaid.be Adventure Team opnieuw een extreme uitdaging aangegaan door deel te nemen aan de "Cosica Raid adventure 2011", een race over 5 dagen en nachten met 9 disciplines (vln lopen, mtb, kanoo, alpinisme, sneeuwraketten, coastering, ...). Opnieuw een spraakmakende actie met als inzet de Strijd Tegen Kanker. 


2010

Terwijl 2009 het startjaar was van ons Bikeaid.be project was 2010 vooral gericht om Bikeaid.be verder te laten groeien. Door op verschillende terreinen actief en zichtbaar aanwezig te zijn hebben wij  getracht meer wielerliefhebbers aan te spreken om hun steentje bij te dragen voor deze ongelijke strijd tegen kanker. 

° De 1000km van Kom Op Tegen Kanker Marathon
Met maar liefst 8 ploegen heeft Bikeaid.be deelgenomen aan dit groot evenement. Dankzij de inzet van velen zijn wij ering geslaagd ook dit jaar een mooie bijdrage van € 47000 te kunnen overmaken aan KOTK.
° Salzkammergutz Extreme MTB Marathon
Deze mountainbike maraton, één van de zwaarste, zoniet de zwaarste, in Europe heeft Marc Roggen gereden ter nagedachtenis van zijn zuster. Onder de meest extreme omstandigheden heeft Marc deze tocht tot een goed einde kunnen brengen en is hierbij zowel mentaal als fysiek werkelijk tot het uiterste moeten gaan.
° Theater Zeemanshuis
Alex Van Haecke
van het Theater Zeemanshuis, zelf ook een fervent fietser, voelt zich zéér sterk betrokken met het Bikeaid.be project en wil ook actief meewerken aan de strijd tegen kanker. Een belangrijk deel van de programma verkoop van zijn nieuw blijspel is aangewend om de deelname van Bikeaid.be aan "de 1000km van KOTK" te steunen. 

° Manneke Pis wordt Bikeaid.be ambassadeur
Op 2 april 2010 om 18.30 is Bikeaid.be namens het stadsbestuur van Geraardsbergen officiëel opgenomen als nieuwe ambassadeur in de broederschap van Manneken-Pis. Tijdens de onthullingsplechtigheid was het ventje op de fontein te bewonderen in de nieuwe bikeaid-wielerplunje.
° 24 u racen voor Bikeaid.be met Sporza stemmenimitator Jonathan Bockstael
Jonathan Bockstael
deed op 18 september een gooi naar de overwinning van de 24u van Welle. Hij werd hier bijgestaan door 2 Bikeaid - teams. Hiervoor moest hij in 24u maar liefst 735km afleggen. 

 

 

2009 


Tsjernobyl – Brussel

Op 21 mei is ons team gestart aan de zéér zware sponsortocht van Tsjernobyl naar Brussel te fietsen, 11 dagen later, een 2500km verder, alle natuur en klimatologische hindernissen getrotseerd zijn we aangekomen . . . vermoeid, voldaan maar vooral fier op wat met moed en veel inzet en volharding tot stand is kunnen komen.

Deze fysische uitdaging spreekt tot de verbeelding en daardoor ook een klein beetje symbolisch voor de harde strijd die kankerpatiënten moeten aangaan.
IMG_0312.JPG
Het mooie is echter dat ons klein team er in geslaagd is € 50000 te kunnen overdragen aan de Vlaamse Kankerliga en dit heeft deze actie zo waardevol gemaakt. Hiervoor hebben we het uiteindelijk gedaan.

Met een grote dank aan de vele sponsors, vrienden en kenissen die het mogelijk gemaakt hebben dit resultaat neer te zetten